Leersteun tijdens uitstappen

Voor 1 dag

In uitzonderlijke gevallen kan een leerondersteuner meegaan tijdens een ééndaagse activiteit. Er zijn echter 2 voorwaarden:

  1. De school neemt zelf contact op via mail met het betreffende regio-anker van de school en de beslissing wordt genomen na overleg met de leerondersteuner.
    • An.coppens@vlsc-wan.be
    • Carla.vanoverwaele@vlsc-wan.be
    • Marjon.vandewalle@vlsc-wan.be
  2. De leersteun tijdens de activiteit kadert binnen de vooropgestelde doelen en onderwijsbehoeften van het kind en niet in functie van ‘extra helpende handen’ of vervoer.

Wanneer er niet voldaan is aan deze 2 voorwaarden, neemt de leerondersteuner niet deel aan de activiteit en wordt leersteun geboden aan andere leerlingen.

Wanneer de leerondersteuner de toestemming krijgt om deel te nemen, mag deze GEEN vervoer aanbieden! Dit is niet toegestaan omwille van de verzekeringen.

Voor meerdere dagen

Een leerondersteuner neemt nooit deel aan meerdaagse uitstappen. De school kan aan het regio-anker (contactgegevens: zie hierboven) een uitzondering vragen. Het regio-anker zal waarschijnlijk telefonisch contact opnemen om de vraag verder te verhelderen. Vervolgens wordt de vraag voorgelegd op het zorgloket. Het is niet evident om meerdaagse uitstappen toe te laten. Dit brengt namelijk de leersteun van andere leerlingen en scholen in het gedrang. Het effect op andere leerlingen en scholen wordt in kaart gebracht en weegt zwaar door in de uiteindelijke beslissing. Uiteraard moet de leersteun tijdens de activiteit ook binnen de vooropgestelde doelen en onderwijsbehoeften van het kind kaderen en niet in functie van ‘extra helpende handen’ of vervoer.