Pedagogische studiedag 29/11/’24

Door inclusie naar onderwijskwaliteit voor iedereen: Een klemtoon op curriculum en gedrag.

We nodigen je graag uit op het krachtige congres van de Vrije Leersteuncentra Oost-Vlaanderen omtrent onderwijskwaliteit voor elke leerling!
Terwijl we een groeiende groep leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften zien, streven we er met volle toewijding naar om elk kind te geven waar het recht op heeft. Te midden van deze enorme inspanningen zien we een zorgwekkende trend: de leerresultaten in Vlaanderen dalen en we hebben geen consensus over de oorzaken.
Het beroep van leraar en leerondersteuner situeert zich op de klasvloer. Deze klasvloer is divers, complex en veeleisend in het realiseren van kwaliteitsvol inclusief onderwijs. Wat betekent het om ‘echt’ inclusief te zijn? Is inclusie niet gewoon het stellen van hoge verwachtingen voor elke leerling?
Op het congres bouwen we samen kennis op om elke leerling, elke klasgroep, elke school op zijn pad doorheen ons curriculum te brengen.
Kortom, hoe kunnen we samen kwaliteitsvol inclusief onderwijs, voor elke leerling, ook op school- en klasniveau realiseren, zoals decretaal gezamenlijk van ons verwacht wordt?
Hoe kijken we naar kwaliteitsvol onderwijs vanuit een ‘UDL’-bril en met een klemtoon op curriculum en gedrag?
Op de allereerste gezamenlijke studiedag van de Vrije Leersteuncentra Oost-Vlaanderen nodigen we je uit om samen met ons de essentiële kennis te verwerven die ons onderwijslandschap kan transformeren. We hebben enkele invloedrijke en vernieuwende, inspirerende sprekers uit Vlaanderen en Nederland uitgenodigd om met ons in dialoog te gaan en ons te verrijken met nieuwe inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Laten we samen kennis verwerven, uitdagingen aangaan en blijven geloven in het potentieel van elke leerling, in elke klasgroep. Ontdek het programma van onze studiedag en kom samen zoeken, leren en groeien!

Concreet

Wat? Congres Vrije Leersteuncentra Oost-Vlaanderen. Er is een apart programma voor
basisonderwijs en secundair onderwijs

Sprekers? Internationale sprekers o.a. Tim Surma, Bert Wienen, Erik Meester, José Schraven, Wouter Siebers, Beno Schraepen, Michel Freriks, Redwane Bouttaouane, Linda van Druijten en Francis van Haandel

Wanneer? vrijdag 29 november 2024 van 9u tot 16u

Waar? ICC Gent

Voor wie?

  • Directie, zorgcoördinatoren, leerlingenbegeleiders, leerkrachten, … (Eén personeelslid per schoolnummer)
  • Leerondersteuners
  • Afvaardiging van partners

Kostprijs? €50
Hoe inschrijven? Dit is een “save the date”, de inschrijvingsmodule volgt bij een schrijven in september of oktober